2009-02-20 37 瀏覽
十二月三十日, 冇諗住出街食飯架, 所以相機都唔記得帶... 唯有借同事部電話影住先!同班同事落到街諗咗好耐都唔知食乜,最後行過呢間上海菜就入去試吓, 不過一坐底就已經有少少後悔,因為啲位好迫好窄, 但已經浪費咗好多食飯時間, 所以冇得再揀。我哋四個人都叫咗唔同配菜既担担麵, 有辣有唔辣, 我當然要辣既担担麵, 配肴肉, 估唔到有成八件, 都幾好味,但個担担麵............... 色水就似足料足味, 但食落口, 唔好話唔辣, 直頭係淡而無味!!我同個食得辣既同事都頂唔順即刻叫人畀碟辣醬我哋加落去, 但結果都係冇乜味...另一個同事既配菜係炒鱔糊, 試過一啖, 味道都叫做有, 但唔夠濃, 同埋係凍架...呢個同事配炸排骨, 其實似豬扒多啲喎, 唔知點解叫佢做排骨?又係試咗一件, 都算係咁, 但我都係比較鍾意食《杏花樓》嗰啲糖醋排骨囉~呢個同事就係叫咗唔辣既担担麵, 個色都差好遠, 同事仲話勁冇味...至於個高力豆沙, 都算係呢餐最好食既嘢, 其實比起其他上海菜館, 佢只係好普通咋!我哋四個一路食一路鬧個担担麵既湯底真係差得好緊要, 未食過咁冇味既上海菜,仲要呢度可能地方細, 感
同班同事落到街諗咗好耐都唔知食乜,

我哋四個人都叫咗唔同配菜既担担麵, 有辣有唔辣,

仲要呢度可能地方細, 感覺好嘈, 食都食得唔舒服, 啲嘢又大部份都唔好食,
我哋仲睇到隔離檯個酸辣湯, 就咁睇都覺得又係冇乜味, 啲料又少,
唉! 呢間嘢真係估佢唔到啲食物咁差, 職員服務都係好普通, 以後都唔會再幫襯喇!

更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=12194
  • 邊可能仲有嘢推介?!