Book左1930,入座時話要9點鐘還枱,4個人叫左ruby minis & salad, parmesan shrimp pasta, barbecue ribs(half), combo fajitas, dessert: tall cake,仲有一杯iced tea.食物係一次過到晒~不過~唔係係等左幾耐呢?因為係o係我出左去夾salad既時候已到齊~其實我唔鍾意所有野食一次過黎,咁樣d野食全部凍晒~好味都變得唔好味啦~不過係可以等d人快d食完快d還枱囉….ruby minis & salad: 其實即係兩個mini burger配薯條,仲包一次自助salad bar.麵包焗得香脆~牛肉冇over cooked, 唔錯~伴碟的薯條都唔錯~新鮮炸,冇淋晒~Salad bar:選擇都幾多~有兩款生菜, 青瓜片, 蕃茄件, 栗米, 紅腰豆, 西蘭花, 椰菜花, 麵包粒, 松子仁, 薯仔沙律, 3款長通粉, 生果有西瓜, 罐頭桃, 罐頭菠蘿,4款sauce.味道上冇乜問題, 係夾既area太窄, 好多人同時夾~同埋人人都會刻意砌多d靚d~所以要排隊等好耐~同埋佢地會將呢d配料切得好大件~
Book左1930,入座時話要9點鐘還枱,

食物係一次過到晒~不過~唔係係等左幾耐呢?
因為係o係我出左去夾salad既時候已到齊~
其實我唔鍾意所有野食一次過黎,咁樣d野食全部凍晒~
好味都變得唔好味啦~
不過係可以等d人快d食完快d還枱囉….
麵包焗得香脆~牛肉冇over cooked, 唔錯~
伴碟的薯條都唔錯~新鮮炸,冇淋晒~

所以要排隊等好耐~同埋佢地會將呢d配料切得好大件~令到你冇得夾咁多~
真聰明……不過如果要比較~ucc的salad bar 好味d~
我最愛薯仔沙律+栗米, 紅腰豆,
早知佢salad bar有長通粉,我個pasta就唔會叫長通粉啦~

Parmesan shrimp pasta:巴馬臣芝士明蝦長通粉, 味道普通~約有8隻大蝦, 呀哥鐘意~父母覺得長通粉過硬, 我則唔太欣賞呢隻汁~還是蜆肉意粉較理想.

barbecue ribs(half): 切開約有6件骨~肉唔韌, bbq汁好味~ 伴碟的薯蓉質感太實,而西蘭花則太硬.

combo fajitas: 鐵板牛柳條+雞,有4塊薄餅, 蕃茄蓉, 青椒粒同芝士碎,蕃茄辣汁俾你自己包住d肉食~
先講牛柳條,超韌. 雞唔滑~完全over cooked+唔好味~墊底有洋蔥,青椒,紅椒係油左d,不過就可能索晒d肉汁~反而幾好~
薄餅一拎上手係凍的,又硬, 屋企人冇食到~我唔想浪費,食左兩塊~
用薄餅黎包salad同埋佢墊底的洋蔥, 效果唔錯~呢個dish最好係個蕃茄辣汁.

因為所有野都好滯~所以都夠飽~
但我當然唔會錯過tall cake啦~因為佢反而係我黎ruby Tuesday 既原因~
哈哈~
我食得太慢了,食到差不多9點先落order~

Tall cake係兩件朱古力蛋糕夾住chocolate mousse, 上面有兩球雪糕~仲有cream.
我一個人食左6成, 朱古力味加上雪糕可中和甜味~ 如果冇落cream更好~
我鐘意呢隻蛋糕同雪糕既質感~實實地~ 朱古力味再濃d更好~
笑瞼係比tall cake的.

總括最好係burger同salad,同個dessets.
埋單用AE Credit card有6折~
如果唔係有折真係唔會黎~比正價去食dan ryan’s 好過~
到我地走時已差不多9點半~但都冇人催過我地~
ruby minis & salad
combo fajitas