餐廳: 濠餐廳
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 濠餐廳
資訊:

十一月一日, 今日係 284 生日, 約咗佢兩公婆走嚟沙田麗豪酒店食 buffet,點解要去到咁遠食 buffet ? 因為呢期做緊龍蝦喎~先講主菜, 每人有半隻芝士焗龍蝦仔, 原來仲有鵝肝食添!隻龍蝦都 OK 啦, 但唔算好鮮好好味, 鵝肝第一次嚟嗰啲比較普通,佢可以再落 order, 我同老公都各要多兩份, 第二、三次嗰啲好食好多呀~呢碟係 284 佢哋既冷盤, 啲賣相都幾得喎!到我啦! 第一碟當然係魚生刺生類啦! 都幾多款式同算幾新鮮喎~呢碟係我同 284 share 既熱葷, 普通, 唔特出, 係啲辣酒煮花螺最正 (影相前已經食晒兩隻)。蘇皮龍蝦湯, 個湯唔錯, 可惜個蘇皮厚咗啲。今晚除咗個鵝肝, 另一個最正既食物 - 片皮鴨, 大量供應, 老公又勁鍾意食, 食咗好幾份, 我都食咗兩份, 正!!終於可以食咗沙律, 由於呢期搬屋冇得煮飯, 少食菜, 所以今次攞咗好多沙律食, 沙律料都幾多款, 乜都有啲, 唔錯, 如果有埋意大利沙律汁仲正!啲芝士亦唔錯, 但我已經開始好飽.................. 佢另外仲有朱古力濆泉架, 不過唔記得影相。老公幫我拎咗份幾生吓既燒牛肉,
點解要去到咁遠食 buffet ? 因為呢期做緊龍蝦喎~

先講主菜, 每人有半隻芝士焗龍蝦仔, 原來仲有鵝肝食添!

呢碟係 284 佢哋既冷盤, 啲賣相都幾得喎!

蘇皮龍蝦湯, 個湯唔錯, 可惜個蘇皮厚咗啲。

老公又勁鍾意食, 食咗好幾份, 我都食咗兩份, 正!!

老公幫我拎咗份幾生吓既燒牛肉, 由於已經好飽, 所以分咗一半畀九號,
可惜呢件牛扒比較靱, 唔多掂, 最後只係食咗三分一, 真係食唔到喇...

第三個必定要推介既係呢度既雪糕, 係自製既超低脂及 0% 脂肪既雪吧嚟架!
芒果味最好食, 我都忍唔住食咗兩杯各四個球先收手!

呢間酒店既 buffet 裝修真係唔錯, 我幾鍾意藍藍綠綠既顏色, 好海洋 feel,
食物選擇亦都幾多, 有機會都想再嚟幫襯多次呀!

更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=11451