2008-12-08 11 瀏覽
原來在我留食評之後, 沒有人再留過評語, 沒理由吧? 為何我前晚去, 訂了枱九點, 要等到九點半先有位? 是去這間火鍋店的人, 都沒有興趣留評?再次來金牌時, 正值天氣極冷, 心情也有點忐忑: 上次極出色的牛骨鍋底, 還能保持水準嗎?結果, 好好采, 依然是如此出色! 今次聰 明地不叫任何牛肉(已經成鍋牛了), 反而叫了鵝肝和豆苗 ............... 然後, 忽發奇想, 有雞油豆苗(「my飛佛」呢!), 為何不可來個鵝油豆苗呢?先放了大量豆苗去滾, 牛雜湯底沒有影響豆苗的獨特味道, 反而令它味更濃, 然後淥鵝肝, 之後, 挾起鵝肝, 連豆苗一起吃 ................. 嘩, 吸油力強的豆苗, 跟相信不是高級的鵝肝, 竟然係絕配!好食到吖!與其百幾蚊叫碟肥牛, 不如叫鵝肝加豆苗 ........... 相信自盤古初開, 冇人諗過咁樣食法!

是去這間火鍋店的人, 都沒有興趣留評?

鵝肝配豆苗, 絕!
鵝肝配豆苗, 絕!