2008-05-13 35 瀏覽
星期六返屋企陪亞爸亞媽食飯, 費事要亞媽煮, 一家人去咗我哋的家庭飯堂呢間嘢一到夜晚就鬼咁旺, 星期六日晚遲D去要等位添呀~唔齊人又唔畀入, 非常巴閉當日食咗:椒鹽九肚魚: 賣飛佛! 炸得啱啱好, 入面好滑蠔仔莧菜煲: 唔太中意食莧菜, 但佢哋唔畀轉第二種菜金銀蛋白菜仔: ok, 係d皮蛋唔係咁靚賽螃蟹: 好好食!!!xo醬炒花枝: 夠鑊氣 乜乜水晶雞: 我哋以為水晶雞係類似白切雞的東西, 應該會好快, 點知以上所有都食完啦, 隻雞都仲未嚟! 催佢, 又話蒸緊...蒸??!! 終於嚟到, 先明白點解叫水晶雞, 因為真係「水蒸」雞! 面頭有幾舊絲瓜, d雞就好似沙薑雞的味道, 講真, 唔係太差o既, 不過真係等好耐囉!總括嚟講, 佢哋d菜式冇乜特別, 但就幾抵食, 同埋似係大排檔的出品, 所以如果屋企冇煮飯, 都只會諗起呢度~ (but, 真係好多人, 我哋嗰晚6個人坐4人枱!)

當日食咗:

椒鹽九肚魚: 賣飛佛! 炸得啱啱好, 入面好滑
蠔仔莧菜煲: 唔太中意食莧菜, 但佢哋唔畀轉第二種菜
金銀蛋白菜仔: ok, 係d皮蛋唔係咁靚
賽螃蟹: 好好食!!!
xo醬炒花枝: 夠鑊氣

• 椒鹽九肚魚