2008-03-19 5 瀏覽
如果唔係朋友帶我黎,我真係唔識黎呀!估唔到咁好既地方,竟然係openrice無食評呀!餐廳係一樓,要搭”車立”上去,個老闆係西人,侍應都係外國人,個menu又係只有英文,所以全程講英文,不過無論係個老闆定係侍應,都好nice,服務可以話係一流!例一,我唔清楚個menu的食物辣唔辣,有什麼材料等,老闆係我落order問佢時細心解釋;例二,個waitress係我地飲緊餐飲時,拿住一籃cookies逐桌問我地要唔要,要就即時夾俾客人。menu方面,可能有人會覺得選擇少,因為午飯時段只有set,但係日日轉款,每日有三款,今日就有beef burger & ships ($68), chicken laksa ($68), salmon paste pasta ($78),包埋自助沙律,自助湯,餐飲。鍾意light的既,可以揀sandwich ($48),三文治加湯就$58, daily sandwich set或者salad set就$68,係中環黎講,價錢十分划算(有咁多野食喎,沙律仲要自助形式)!我同朋友都係點salmon paste pasta。落完order人即刻出去自助salad b
如果唔係朋友帶我黎,我真係唔識黎呀!
估唔到咁好既地方,竟然係openrice無食評呀!
我同朋友都係點salmon paste pasta。落完order人即刻出去自助salad bar,以為平野唔會好得去邊,點知錯晒,係比起好多地方都好呀!選擇多又健康,有車厘茄,薯仔沙律,粟米紅腰豆沙律,青瓜吞拿魚沙律(竟然有唔少吞拿魚,仲要唔腥),生菜,同埋凍肉如火腿,腸仔等。啺有兩款,一款係紅色西湯什菜湯,另一款係中湯,我地飲西湯,唔油,足料,感覺清新,好味!仲有包同曲奇都係任取添喎!不過曲奇質感有少少似蛋糕同餅之間,唔算好甜,似home made,一定要試。
salmon paste pasta係意粉,上面有件煎得真係好香好香既三文魚,平日食熟三文魚都好怕腥,今次竟然好味又唔腥,仲食到少少脆脆地(邊部分),好得意呢!不過,我見到個意粉,有少少失望,因為幾多油,我懷疑佢炒過,所以真係好好味,但係我諗會比較肥咯…但係食落,我覺得佢應該係用橄欖油。
見到隔離桌既burger,個包都幾大喎,真係無欺場。
差的唔記得提…環境好正!唔好似為好靚好華麗,其實係好簡單,好有家庭feel至真!就係好似係外國家庭果種感覺,舒服,寫意,唔嘈,總之一入去我就喜歡,係中環,出面好多人好嘈,熙來攘往咁,有呢個地方,真係好難得!
最後埋單,驚覺唔使加一!
服務咁好,食物咁美味,環境咁舒適,價錢又咁相宜,我一定會再次來訪!