2007-12-23 1 瀏覽
好幾年前黎食過一次,覺得麻麻地,今次機緣巧合下再黎到,發現食物水準上升了!尤其是小籠包,以前厚皮果啲已經不復再,換來是皮薄多汁的,做生意真是要與時並進!除左小籠包,呢度既鍋貼都好好味,皮亦唔會太薄,保留返上海鍋貼應有既口感。麵方面叫左酸辣麵,担担麵同三絲冷麵。酸辣麵同担担麵都係幼麵,味道唔錯,可惜麵身稍焾,偶然仲有黐埋一舊的情況添!而冷麵同京式果啲唔同,麵身係拉麵來,雖然都係落左麻醬,但就加左辣油,所以食到噴火,但都幾惹味,不過材料就唔多夠,只係雞絲,火腿絲同芽菜絲,外觀單調左啲喇!我地仲叫左油豆腐粉絲湯同燻魚,味道亦唔錯,但燻魚好多骨,食時要小心!呢度價錢唔算貴,有啲廿零蚊既客飯,午市黎食都幾抵!而待應態度都幾好,一叫就到,同埋裝修左感覺亦乾淨啲,有機會可以再來!