2007-04-22 1 瀏覽
同朋友為了吃一口好味的喇沙, 特意來到此店。一入門無咩人理會咁, 坐下送上水兩杯就行開。叫一個特式喇沙($68), 一個特式米暹($49), 半打串燒($30)。落完order不久送上串燒, 點知唔夠幾秒收回, 原來送錯檯, 再隔一會送上特式喇沙, 點知轉頭又收回, 又係送錯檯。都唔明咁細間舖點解會咁亂的。最後特式米暹上檯, 一隻『大』蝦, 一隻蛋, 再加些開邊細蝦, 味道麻麻, 唔值得去試。跟住上台的串燒, 唔會太乾, 但有串燒的風味, 加埋沙爹醬汁, 味道唔錯。最後上檯的特式喇沙, 兩隻『大』蝦, 很多薄魚片, 豆扑, 少許芽菜, 好似湯渣的雞絲, $68來說有點頗貴, 但係個喇沙湯係好味的, 同埋食完野都唔會覺得口渴。要是再幫襯的話, 我只會吃喇沙。
同朋友為了吃一口好味的喇沙, 特意來到此店。

一入門無咩人理會咁, 坐下送上水兩杯就行開。

要是再幫襯的話, 我只會吃喇沙。