2007-03-02 8 瀏覽
在3月1日晚上與一班朋友在詠黎園食飯,可能抱有太大冀望,所以失望而回.一行9人食1個6人餐加3個餸, 在落單時已經同伙計講會再加餸,佢重不停講"個餐唔夠食, 你地9個人叫個12人餐".我已經不停講會加餸,唔知係我太細聲定係佢太專心自己講.到上菜因為重有朋友未到但D餸好快擺滿枱,個D伙計見到成枱餸都冇話要唔要蓋保溫,於是就請伙計用蓋蓋住D餸保溫,終於可以開餐啦!整體食物味道一般.食完見到枱都重有餸,伙計就又話"駛唔駛加餸",老友有眼見成枱餸食唔晒重問駛唔駛加餸,一定係口頭禪,我就只好答唔駛啦!而餐單如下:6人餐菜單-冷盤(墨魚/冇骨鳳爪/海哲/熏魚),莞茜魚湯,咸肉津白,五柳魚,香酥鴨,西芹蝦仁,擔擔面(6碗),高力豆沙加餸-紅燒茄子,炒尢物菜,一口鍋貼如果再搵地方食飯,一定唔會去個間.
而餐單如下:
加餸-紅燒茄子,炒尢物菜,一口鍋貼
如果再搵地方食飯,一定唔會去個間.