2020-10-12 73 瀏覽
「New Coffee」有三間店,今次分享佢地位於海上居的分店,主打咖啡、麵包、全日早餐同主菜,基本朝早到夜晚都食到全日早餐,裝修不錯,店員亦相當有禮貌,有時自己一個嘆下午茶或者同朋友聚聚會都合適。.English ($88)Norwegian ($98)Ice Matcha Latte ($50)Ice Latte (單品豆$50).挪威早餐有bagel夾住水波蛋、菠菜、煙三文魚同魚籽等,旁邊配沙律菜。一界開蛋,蛋黃汁瘋狂流出黎😍😍,整體來講幾正,係我個人覺得魚籽有少少腥😅。份量不算大,適合比較細食朋友仔選擇。.而英式早餐方面有吐司、炒蛋、香腸、培根、蕃茄豆、菇、蕃菇同薯仔,搭配十分豐富,麵包鬆軟好味。呢款澱粉質較高,所以飽肚感十足😆。.兩杯飲品不錯,特別想講值得試下單品豆,感覺會較香濃。整體來講除左價錢少貴,其他都很好,環境的確舒服好坐,食物質素亦高。.⭐️ 堂食用餐揀好餐點,先櫃枱點餐比錢既形式
English ($88)
Norwegian ($98)
Ice Matcha Latte ($50)
Ice Latte (單品豆$50)

⭐️ 堂食用餐揀好餐點,先櫃枱點餐比錢既形式