2013-08-13 5415 瀏覽
為了趕及晚上八時半的船及避開晚飯潮, 5時多便乘巴士去. 非常舒服, 巴士上有位坐, 餐廳亦不多人. 環境真舒服, 可能無乜客人; 可以安安靜靜, 優哉遊哉食一頓飯, 美極.點菜後, 即來了三大個麵包, 可惜唔係熱的, 不過後來點汁食, 真係可以成個食晒.燒大蝦 : 肉質有 D 散, 可能天氣熱, 可能唔太新鮮.  但調味不錯炒蜆 :  調味一流, 用來點包一流, 雖然有D 油膩, 但值得一試. 蜆肉肥美飽滿, 但間中一兩粒蜆有沙.燒乳豬 : 味道適中, 不太鹹, 肉質鮮嫩, 果然係推介. 但個人認為可以再燒耐一點, 皮可以再脆一點.  伴碟薯條吸晒D 油, 又 '林' 又油, 見到個樣都唔係好想食; 如果可以改為 side dish 上就好了.燒豬骨 : 完全過火, 鞋過鞋底, 無調味.... 敗筆   這碟薯條比燒乳豬的好一點, 因為鞋底豬骨無油滴下去.蛋布甸 : 質感似 Custard, 係朋友叫的, 我無試, 因對西方甜到漏的蛋漿物體無太大興趣.
大過拳頭的麵包
燒大蝦
炒蜆
燒乳豬
燒豬骨 : 完全過火, 鞋過鞋底, 無調味.... 敗筆
  這碟薯條比燒乳豬的好一點, 因為鞋底豬骨無油滴下去.
燒豬骨 spare ribs
蛋布甸