好開心有間咁靚嘅新酒店開業,梗係要快人一步,搶先訂房啦! 新開張唔單只有個靚靚鐵塔key holder gift, 而且早餐仲可以轉做lunch buffet, 好抵呀!Lunch buffet 由中午12點開始,我地12點15分到,原來已經遲喇,餐廳已經超過5成入座,但眼見前面排隊嘅人龍,真係有d擔心冇位有排等 ; 就快輪到我時,真係好緊張,不過好好彩,最後幾張枱有我份,如果行慢一、二步,分分鐘要等個幾鐘先有得開餐。餐廳雖然座位不算少,但full house 後仍然有幾十人等候。雖然大部分遊客都是耐心等候,但是仍有幾位分別於不同時段向餐廳職員大發雷霆,明白他們於等候期間的煩躁,可是更欣賞職員的專業精神,仍然有禮貌地向客人解釋,並盡快安排客人入座,職員的專業態度,讚!講番食物,food corner 集中係餐廳嘅左邊,有seafood, sushi, hot plate, salad, dim sum, and dessert。雖然每樣嘅款式唔多,但勝在貴精不貴多。餐湯只有粟米湯,冇選擇,粟米雖甜,不過一般。燒羊架好味,羊架唔騷,肉質都唔錯。我覺得螺係seafood 嘅皇者,好新鮮,好

講番食物,food corner 集中係餐廳嘅左邊,有seafood, sushi, hot plate, salad, dim sum, and dessert。雖然每樣嘅款式唔多,但勝在貴精不貴多。餐湯只有粟米湯,冇選擇,粟米雖甜,不過一般。燒羊架好味,羊架唔騷,肉質都唔錯。我覺得螺係seafood 嘅皇者,好新鮮,好爽好甜,是我這餐的最like 。矝貴嘅食品仲包括鵝肝多士,不過掛住食,唔記得同鵝肝哂番張靚仔相添。西瓜、蜜瓜、哈蜜瓜,這三款自助餐常客,超新鮮,超甜,好正。不過甜品就令我有d失望,選擇唔多,又沒有各式各樣靚靚甜品杯,希望下次再來時可以有多d甜品選擇,話哂女生係有第二個胃裝甜品吖嘛。

另外,每人限量一杯餐飲,似乎少咗d,而且order後要追3次先有,鄰枱位男士話order 咗半個鐘都未有,飯後想飲多杯熱茶都冇,只有凍冰冰的白開水。
2016-09-16