探店前喺網上見到YouTuber話正,心諗有機會過大海一定要嚟一試‼咁啱冇耐就心思思搞咗個澳門春遊,又咁啱行開大三巴附近search有咩食,見到Google Map話行過去先10分鐘路程,梗係去馬啦🤗事實係…大三巴行過去雖然唔算遠但係有啲隔涉,急急腳都真係行足10mins🤐去到已經夜晚7點幾,見到“吓,鋪頭冇人嘅”,膽粗粗入去嗌咗幾聲阿叔先出嚟蔥花雞蛋腸 $33阿叔十分嫻熟咁鋪布倒粉漿打蛋撒蔥花,一氣呵成👍係名副其實布拉腸,見到腸粉身嫩白通透,已經覺得好食!反卷腸粉令金黃色嘅蛋皮喺出面,甚是好睇。食落腸粉真係又軟又滑,令人食完仲想食,蛋皮較薄火候剛好同樣滑溜正!美中不足係我外賣走,食時已經凍咗,熱食相信會仲正!P.S. 蛋腸比其他肉碼價高,我唔係好明 阿叔貼咗個WeChat Pay二維碼,相信平日會有唔少遊客到訪,唔想排隊可能稍夜時間去食會比較好
蔥花雞蛋腸 $33
,蛋皮較薄火候剛好同樣滑溜
正!美中不足係我外賣走,食時已經凍咗,熱食相信會仲正!
P.S. 蛋腸比其他肉碼價高,我唔係好明
2019-03-29
10 分鐘 (外賣自取)
  • 蔥花蛋腸粉