Macau濠食之旅 :平食碗仔翅 @ 添發碗仔翅美食由於添發一點先開, 去之前要有心理準備要排隊 假日一點半去到門口已經有條龍。不過, 平日7-8pm, 晚餐時候就吾難搵位, 可能 遊客 多數 來 吃碗仔翅 for lunch /tea我們 試了 一個$20碗仔翅 同一個$35豪華碗仔翅湯底 味道 同 普通碗仔翅味道分別不大, 可能很多味精, 食完好口喝, 翅都算足, mop$20-35 可以吃 到 真 翅 既 碗仔翅, 價錢平, 都抵食. 我覺得 $20碗仔翅 同$35豪華碗仔翅, 份量差不多. mop$20/35 同 mop $50/80 既分別係一個用碗上,另一個係用煲上而且多左魚肚海參,兩個用既翅係一樣,還有一些肉絲。老細話唔同價錢係翅大小既分別, 唔關份量。店舖小小,位就迫d。 不過個老細態度麻麻, 好似吾休做…… 每人至少吃一碗碗仔翅, 吾比人share, 即 最低消費 mop$20 la~店舖以最低消費 的運作 好似吾夠 flexible, 來澳門吃東西的人都想 share, 侍間吃少少, 可以 試多d 種類.
Macau濠食之旅 :平食碗仔翅 @ 添發碗仔翅美食

我們 試了 一個$20碗仔翅 同一個$35豪華碗仔翅

我覺得 $20碗仔翅 同$35豪華碗仔翅, 份量差不多.

$20碗仔翅
$20碗仔翅