2014-12-11 1030 瀏覽
第二次黎Paddington House of Pancakes Macau,今次幫襯分店,位置係噴水池行前D既白馬行中間,見到ROXY就可以係隔離條巷直入,好快就會見到呢間分店,裝修同總店比更靚,亦比較闊落!睇睇餐牌,呢間主打荷蘭式(Pannekeok),法式(Galette, Crepe)及俄式(Blintz)既歐式班戟,非常特別!之前係香港都有食過Le Creperie既Galette,呢到都有,不過今次冇叫到,叫左Nice(尼斯法式薄餅),Mexico(墨西哥荷蘭式薄餅),甜品就叫左招牌朱古力卷(Signature Chocolate roll - Sweet Pannekeok)先講講尼斯薄餅 – 有雞扒,車打芝士,煙肉,秀珍菇,2隻蝦同菠蘿,配忌廉蘑菇汁,幾樣野夾埋非常次好味,而且口感好豐富,O岩哂男士食!!之後到墨西哥荷蘭式薄餅,原來真係好墨西哥Style,有雞扒粒,生菜絲,青椒粒及洋蔥粒,芝士,酸忌廉及莎莎醬,我將佢卷起,之後切開2份同朋友Share,辣辣地,加埋酸忌廉,正!!!最後就到甜品啦,寫明招牌,梗係試試佢先啦!呢個招牌朱古力卷係由2塊班戟皮做成,第1塊塗左花生
尼斯法式薄餅
墨西哥薄餅
招牌朱古力卷
最後就到甜品啦,寫明招牌,梗係試試佢先啦!

呢個招牌朱古力卷係由2塊班戟皮做成,第1塊塗左花生醬同花生粒,第2塊塗左朱古力醬同Oreo粒,面頭再淋上朱古力醬,好Rich好Heavy,但又好好味,必試!
呢間分店咁多款式,淨係試都有排試,所以食完已經約左朋友下次黎要繼續試其他款式!
難得澳門有一間咁特別既Pancake House,連香港都未有咁專既Panacake House,所以我有朋友過澳門都會推薦俾佢^^
2014-11-29
尼斯法式薄餅
  • 尼斯法式薄餅,招牌朱古力卷,墨西哥荷蘭式薄餅