2023-11-12 481 瀏覽
去澳門無搵定d人氣爆燈嘅店,行到邊食到邊,去到民居附近有間蟹皇撈,天氣涼涼地又係食蟹季節,就入去試試佢,果然比到驚喜蟹皇飯要冬天季節先有,6隻蟹整成一碗,味道好鮮好濃,唔夠飯老闆仲會加比我地,我地仲好欣賞佢個花生,整得好入味又夠淋,估唔到個蟹皇飯咁夾,食剩左我地仲打包。另外,個蒸雜菌蟹飯都超正,佢味道雖然無咁濃郁,但一樣清甜,所有蟹汁流哂落個飯到真係諗起都想食,用荷葉蒸別具風味,呢個一年4季都有!仲有個值得推介嘅燉湯,套餐加$9.9有盅燉湯,材料好足,唔係味精湯黎嫁,如果叫飯一定要加,如果正價叫要40幾蚊嫁呢個百香果鳳爪好fresh, base on 泰式辣醬酸酸甜甜再加百香果嘅香甜酸,鍾意鳳爪嘅朋友一定要試

• 百香果鳳爪
  • 雜菌蒸蟹飯