2009-07-20 181 瀏覽
去澳門玩兩天, 慶祝拍拖記念日開開心心走去食個自助餐! 已經第3 次食架啦。食物依然係咁多選擇, 頭盤沙律, 冷盤, 刺生壽司, 熱食, 粉麵, 甜品蛋糕, 小食。我第一次食個陣係有龍蝦(芝士焗)食架, 之後都未食過係有龍蝦了。沙律可以自己撈, 仲有好多配料同醬汁選擇。-自己係咁整cesar salad 食, 好正。本人推介有: 芝麻及煙肉, 落左之後勁香勁好味。-魚生食左2 round 就無再食。壽司就無食過了。熱食都食左一d d, 黎黎去去都係炒飯, 肉醬意粉, 芝士焗西蘭花, 烤瞿, 薯仔....等等。好多都係大路食物, 每樣都係試左少少就算。-男朋友就食牛肉, 佢食左3 round。第一round 係最好架啦, 不過都係韌左點兒。之後既都唔係太得, 不過真係有牛味係無錯既。海鮮有: 螺, 生蠔, 凍蝦, 凍蟹, 青口。-螺係最好食既, 2個人都食左好多隻。 我地點wasabi 食係最鮮味既。-生蠔, 青口, 我就無食了。-蝦我都食左好多隻, 係唔中意自己要剝殼好麻煩。-蟹, 食個陣太麻煩啦, 半件就投降了。最後要食甜品同埋生果了。生果有菠蘿, 哈密瓜, 密瓜, 西瓜。-菠蘿好甜
去澳門玩兩天, 慶祝拍拖記念日

開開心心走去食個自助餐! 已經第3 次食架啦。

沙律可以自己撈, 仲有好多配料同醬汁選擇。
-自己係咁整cesar salad 食, 好正。

本人推介有: 芝麻及煙肉, 落左之後勁香勁好味。

-魚生食左2 round 就無再食。壽司就無食過了。

好多都係大路食物, 每樣都係試左少少就算。

-男朋友就食牛肉, 佢食左3 round。
第一round 係最好架啦, 不過都係韌左點兒。

之後既都唔係太得, 不過真係有牛味係無錯既。

海鮮有: 螺, 生蠔, 凍蝦, 凍蟹, 青口。
-係最好食既, 2個人都食左好多隻。 我地點wasabi 食係最鮮味既。
-生蠔, 青口, 我就無食了。
-我都食左好多隻, 係唔中意自己要剝殼好麻煩。

-, 食個陣太麻煩啦, 半件就投降了。

最後要食甜品同埋生果了。

生果有菠蘿, 哈密瓜, 密瓜, 西瓜。
-菠蘿好甜, 不過有渣。食得太多, 舌頭有點兒痛。
-哈密瓜密瓜都不甜的。

甜品真係有好多選擇, 每樣都幾好味。
-提拉米蘇就最好味, 我地係第一個拎既, 個陣仲係好靚架。
而且有軟滑, 又充滿咖啡味。
-男友好中意食朱古力, 所以都拎左好多朱古力味的蛋糕試。 都是普通啦。
-雪糕無我中意食既味道, 所以只是拎了朱古力味+朱古力醬+朱古力粒的雪糕

因為無限時的, 所以我地食下又坐下又食下又抖下。
我既沙律
魚生及生果