2015-03-27 2796 瀏覽
用餐前一日訂位。訂位時由於餐廳無人接聽 飛咗去總機 當然問過如果自己帶蛋糕就要收$200切餅費。點知用餐當日有confirmation call 打黎 就話切餅費係$150 @.@  不過今次個員工好好 佢會問你係咪慶祝生日或者紀念日 如果係既話餐廳會送個細細蛋糕仔  同埋幫客人影一張即影即有相    如果再另外叫甜品就會放一齊係出甜品既時候一齊出。仲有主動講幫你寫字 問你想寫咩。未去到就feel到服務安排都唔錯 餐廳係金沙入面3樓 很容易找到 一坐低就有服務員問beverage. 點咗Evian .後來先發現有normal water 唔洗另外俾錢 我同男朋友兩個人 叫咗一個前菜(燒鵝肝) 兩塊扒(如圖) 一個甜品(心太軟)同一支紅酒 點完餐之後就上咗個酸面包 個人覺得整得幾好 外面好脆 入面好軟 但係男朋友就麻麻佢 因為佢唔鐘意酸味 前菜出得好快 都食得好快。就以顯得戈兩塊扒出得有d慢。不過兩個人傾下計 影下相 自拍下 飲下酒 時間好快就過  主菜 沒令我地失望 肉質好 所以先敢叫5成  由於塊扒下面仲有石板 所以第一二舊係5成 之後食既會越來越熟  建議如果好似我地叫兩個s

餐廳係金沙入面3樓 很容易找到

主菜 沒令我地失望 肉質好 所以先敢叫5成  由於塊扒下面仲有石板 所以第一二舊係5成 之後食既會越來越熟  建議如果好似我地叫兩個share 兩個唔同扒 可以叫佢食完一個先出另一個 咁食到後面戈d應該都唔會太熟。伴隨牛扒既係一係列調味料 花多眼亂。結果證實呢d調味料係配過扒一齊上既汁,加少少海鹽已經好好味

食完主菜之後就係上甜品。男朋友以後我剩係點咗甜品 唔知原來上面仲有Happy Birthday 同蠟燭  加上個staff上菜戈時同佢講happy birthday. 真係有輕輕surprise 咗佢
 突然間覺得他太單純太容易騙了。跟住staff 就用即影即有同我地影相。

整體成晚成幾好的體驗 服務好 環境好 食物質量好 如果說唯一不足就係我地個位太近 佢地工作後場 其實沒咩人可以安排個好少少既位

價錢合理質量好 係我會再返去食既原因~ 唔計支酒 都係千鬆d. 幾好幾好 唔錯唔錯 中銀信用卡同金沙會員卡仲有9折添 抵晒啦

心太軟 雲尼拿雪糕
肋骨中間既肉 唔肥 對於我唔食肥肉既相當好。點咗5成熟 正 汁就擇咗燒汁 不過冇咩特別 試咗一下就冇食過個汁 反而加海鹽好正 同mint jelly
肉眼
各式醬料