2023-05-19 3786 瀏覽
好耐無寫食評,今日真係心心不忿咁對依間酒店嘅自助餐作出反應,話說今日生日,諗住試下新野去依度食自助餐,上網睇左好多人介紹話好多野食,同食物質素都吾錯,點知,全部都係假象。Book位時見到宣傳話做緊BBQ燒烤,有鴨肝多士,有蒸鮑魚,有西班牙乳豬,蟹粥等等,去到原來全部都無,門口海報都有寫明有以上食品,真係想問下經理到底發生過什麼事,現場係無上述食品供應。現場只見啲全部都係普通野,凍海鮮只有好瘦嘅蟹腳,好細隻嘅蜆,無味嘅青口,無咩肉嘅麵包蟹;凍肉就只得兩款選擇,同切到好薄嘅哈蜜瓜;刺生區應該全場最好嘅食物,有油甘魚,甜蝦,帶子,池魚,北寄貝,同少量壽司,無選擇下,我只好攞左兩轉刺身;最多人排隊嘅就係龍蝦,我無食,所有無得俾評價,之後有啲熱盤,包括奇怪嘅桃膠煮菜,薑蔥焗蠔,蒸魚,柚皮鴨掌;另外有啲串燒,都係得啲燒雞翼,雞軟骨同豬腩肉,另外有兩款咖喱同啲好核突嘅簿餅;仲有燒牛扒同燒羊肉,我食左燒牛扒,好韌同無味,我吾食羊肉,所以吾知好吾好味;燒味部就只得叉燒同豉油雞,見到賣相就吾想食,之後就係麵檔,無試;最後就係燉湯同所謂片皮鴨。。。燉湯都可以,夠清甜,片皮鴨好鞋口,吾好食;甜品就有好多款,試

,另外有兩款咖喱同啲好核突嘅簿餅;仲有燒牛扒同燒羊肉,我食左燒牛扒,好韌同無味,我吾食羊肉,所以吾知好吾好味;燒味部就只得叉燒同豉油雞,見到賣相就吾想食,之後就係麵檔,無試;最後就係燉湯同所謂片皮鴨。。。燉湯都可以,夠清甜,片皮鴨好鞋口,吾好食;甜品就有好多款,試過一兩款,吾好食。

吾知係咪佢哋都覺得貨不對辦,所以每枱免費送一板好細嘅海膽,佢話係北海道馬糞海膽,我食左少少,覺得有啲苦味,吾好食,無再食落去。

總括嚟講,完全貨不對辦,完全違反商品說明條例。不知所謂,以後都吾會再去。
題外話/補充資料: 佢哋服務尚算可以,但有啲服務生吾知係咪好趕時間,未食完就企係你身邊等收碟,搞到好吾自在。
2023-05-18
生日