2015-07-05 567 瀏覽
聖母醫院覆診完畢,諗住食埋Lunch先返公司,喺雙鳳街、銀鳳街、環鳳街兜左個圈,本想去茶餐廳吃個飯,但午餐大多都要$40,仲以為街坊小店會比較平,所以都係揀食車仔麵,經過呢間唔太多人,門口又寫住沙嗲車仔麵,好似幾吸引咁,於是就推門入去.....這店是半自助形式,先去檔前嗌野食俾錢,之後有位姨姨會幫你拎野食埋位,都幾得意。先講價錢,3餸麵+飲品($29)、4餸麵+飲品($33),早餐時段會再平幾蚊,都唔算貴丫~食物方面,雖然冇細望每一種款式,但感覺都相當多選擇,比較深刻既係見到有酸齋、炸雞翼、煎釀茄子等等....見前一位客人有嗌到酸齋炸雞翼,一於照跟,要埋豬皮+沙嗲汁,飲凍檸水,開餐。老實講,我覺得呢3款餸都好好味,酸齋味濃有咬口,炸翼醃得入味,豬皮煮得夠淋,加埋微辣惹味既沙嗲汁,的確唔錯。值得一提係酸齋同炸雞翼會用碗仔另上,唔會浸到淋晒冇晒味,唔係間間鋪頭都會咁做,抵讚!!!其間都見到唔少中學生、街坊入黎堂食外賣,希望呢類型既小店可以繼續生存,俾大家有多一個選擇啦~

酸齋炸翼豬皮油麵 + 凍檸水
2015-07-04