嗚😭公司迫人初三開爐,肥妹仔都未食夠。一於自製長假期,請假請初五,連放三日😍。難得大部份屋企人都仲放緊假,就一家人去飲茶喇。黃大仙屬於老人區,茶樓特別多,有貴價酒樓翠園、百樂門。低價酒樓代表有海龍、新光。今日黎到中價位既涮得棧。雖然佢主打涮下涮下既打邊爐,但懷舊點心都相當出色!有驚喜!去相先 食物質素良好,調味到位!除了炸物略嫌油膩(本人愛靚,油到要浸過水去油先敢食),其他都十分滿意。大愛推介係唔記得影相(sorry囉😩)既懷舊臘腸卷,真係唔係間間酒樓食到。 白麵包條圍圈繞着半條臘腸,一邊食一邊感受到臘腸油脂滲入麵包的香、臘腸的甜。一籠得兩件渣!屋企如果人多,記得要多嗌多一兩籠!如果唔係,可能分得半件,一定唔夠喉!不過今日最開心係見到媽媽同佢外孫(我姨甥)係我面前食得津津有味😊,食得特別開心同滿足。

難得大部份屋企人都仲放緊假,就一家人去飲茶喇。

去相先

2016-02-12