2021-09-29 445 瀏覽
吾知係吾係,人怕出名,豬怕肥,曾經為咗一碗牛腩粉,不惜嘥時間,浪費車錢,專誠到中環個間乜記,或大埔個間物記,食佢哋譽滿全港食評嘅牛腩粉,結果乜記,物記都係食到一肚氣,價錢貴,要排隊,食物似預期美味之外,更可以用差來形容,總知你睇過D食評,會覺得吾食過呢兩間店嘅牛腩粉,就會一生後悔,但食過之後你就會後悔一生,為碗咁嘅嘢而浪費時間金錢,反之在我住所附近,開業已有多年嘅,明記粉麵店一直以來,都走平實路綫,此店出品吾會令作有特別驚喜,但亦吾會令人失望,保持一貫街坊食店作風,同時在名氣店食一碗粉價錢,在明記可以食到兩碗粉麵加一杯凍飲,所以呢間食店能在鳳凰村趷立多年,係有理由嘅