2023-05-09 8051 瀏覽
獅子山下,完全估唔到喺天馬苑呢度新開一間粵菜餐廳。想搵個地方一班人有個靚靚角落、舒服地方食個飯,同屋企人朋友好去處,我推介呢度片皮鴨皮脆,夾埋佢桂花、蒜泥同其他配料,無論包住食定就咁沾醬食,都好好食(我哋二食揀咗椒香爆脆鴨件,就咁食就一般,比較啱送酒)遠年陳皮一口脆腩,個層腩脂勁肥美,包得夠哂實,食落就知有幾juicy陳皮欖角脆鱔球,呢個非常好食,第一下上碟你感受到佢油力無少到俾你,回鍋醬汁亦沾得好均勻,食到最尾陳皮香浮出嚟,正蝦籽慢煮柚皮,柚皮整得好食唔容易,絕對係功夫菜之一,完全唔苦,非常柔綿,湯汁夠鮮都非常夾焦糖菠蘿咕嚕五花腩,大讚焦糖菠蘿其他點咗嘅仲有蟹醬蟹肉雙菇炆伊麵,雙重爆鮮味。薑汁炒芥蘭,界得好仔細,微薑,唔會好辣。甜品方面全部唔算甜,糕點類全部都係佢哋自家製。我哋各有各喜歡嘅,雲石馬豆糕、擔仔砵仔糕、懷舊芝麻卷同埋紅豆沙。開業個幾月,入到嚟樓底好高,枱與枱之間一啲都唔逼,有房可以book。中菜最正就係三五知己、一大班圍爐取暖,咩都傾一餐!餐廳提供晚市代客泊車服務,記得先預約車位。

(我哋二食揀咗椒香爆脆鴨件,就咁食就一般,比較啱送酒)

焦糖菠蘿咕嚕五花腩,大讚焦糖菠蘿

餐廳提供晚市代客泊車服務,記得先預約車位。