2018-08-10 71 瀏覽
今日約左個好耐無見既朋友食飯,近近地就揀左呢間好近地鐵站既日本餐廳。見佢價錢都唔貴,就試試佢啦。 佢既餐牌好厚,好多圖,食物選擇係好多,仲有幾板甜品menu。首先嗌左既係溫泉玉子牛油果凱撒沙律,成碟沙律都幾fresh,第一次用溫泉玉子當沙律醬咁食,感覺幾健康。同埋個麵包乾同平時食個d唔同,幾好食。第二碟係雜錦刺身丼,八爪魚同蟹籽都幾彈牙幾脆,玉子印左和氣兩字感覺有誠意。第三樣係電擊雞翼配薯條,呢碟係有點surprise😂因爲原來個雞翼係凍食的,可以當佢係前菜,又甜又辣都幾開胃既,薯條正正常常咁好味。第四樣係蝦三味,有幾種唔同既生蝦,甜蝦生蝦玻璃蝦,一碟有晒三種感覺。第五樣係芝士厚燒玉子,我覺得呢碟係必嗌,真係好厚好juicy,加埋塊芝士邪惡又好味。第六樣係雙重芝士鰻魚卷,呢碟食完好飽,上下都有芝士,嗌左呢碟可以嗌少d其他野。第七樣係抹茶芭非,一句講晒,個雪糕同via tokyo有得揮,好濃抹茶味好creamy,同裡面d粟米片好match,但個糯米滋大粒左d😂最後嗌左凍檸茶,ok喎,有茶餐廳水準。Overall黎講,呢個價錢食到成枱都係食物,都唔錯,係一個幾適合成家人落街食晚飯既地方。

最後嗌左凍檸茶,ok喎,有茶餐廳水準。