2024-02-02 182 瀏覽
呢次去咗間號稱手藝正宗的車仔麵店🍜,實話實說,跌落眼鏡嘅好味道!👀 選擇太豐富,想點都得,但係我就跟心水揀咗招牌辣柚皮米線。講真,個辣柚皮辣得嚟又香,一啖落去,辣味直撲鼻端,個人好似一啓起胃口噉!再講吓個湯底,唔會好似某啲鋪頭濃到飲落去個人似係食糖水噉,佢就好適中,潤喉得嚟又有層次。再提下個牛筋,嚼勁足,彈牙之餘,又含滿咗湯汁,真係食得出師傅的用心同埋功夫。食完之後,個口腔留住既餘韻,足足好一陣子噉久。😋服務嘅話,同樣無得彈。店員笑容可掬,見到你碗底都會主動問下要唔要再加少少。食飯嘅時候會感受到佢地嘅貼心同埋熱情,搞到我下次諗住帶其他朋友再黎試下。有機會搵食,記得試下呢間,唔好只係等o係好出名既鋪頭档口排隊啦,有時就近間小店都可能係你下一個最愛!👌🏻