去完海洋公園玩後怎可能錯過去近魚市場嘅鴨脷洲食海鮮!地鐵直達非常方便,個人都食過好幾次!而且一間餐廳已有中式、泰式及潮州菜,選擇起碼過二百款之多🤩碟碟大份,樣樣有獲氣又惹味!當中招牌大肉蟹🦀更是必點菜式✨回味無窮~難怪次次去都全場滿,環境與氣氛都非常適合親朋戚友熱鬧飯局~🔸避風塘炒辣蟹($648)炒蟹好足料,重成一斤半!蟹鉗有如拳頭般大,蟹肉鮮味十足,既帶鮮甜,而且入口彈牙.加上避風塘椒鹽配料,香口而不辣,食到個個大滿足!🔸鐵板黑椒牛仔骨($128)鐵板上吱吱聲,熱辣辣~牛仔骨件件多肉無根,惹味好送飯.🔸滷水掌翼($88) 🔸泰式炸蝦餅($88)🔸芒果沙冰($39)除中式菜亦點咗潮州及泰式菜,完全合乎多心嘅我哋.滷水掌翼份量多,更細心切開單骨,方便進食.滷水味香濃但不過鹹.炸蝦餅肥肥厚厚,新鮮彈牙再配上芒果沙冰更是透心涼~💖蟹點與海洋公園合作,進行「食本地鮮」行動!!凡惠顧「食本地鮮」菜品,更可獲贈送蟹點餐飲優惠券!!非常著數~

🔸避風塘炒辣蟹($648)

🔸鐵板黑椒牛仔骨($128)

鐵板上吱吱聲,熱辣辣~
牛仔骨件件多肉無根,惹味好送飯.

🔸滷水掌翼($88) 🔸泰式炸蝦餅($88)
🔸芒果沙冰($39)