有時諗晚餐食乜嘢都諗到頭痛,除咗粥粉麵飯,突然靈機一觸上次經過Villa Villa Burger一直都未有機會試,今日晚餐試下先!之前都食過Villa Villa北角西餐廳,已經好有水準。Villa Villa Burger位於太古坊附近海光街,好容易找到,主要做take away,店外有張枱可立食,好方便!Menu 上Burger有4款不同,不多不小,剛剛好!仲有期間限定,可以參考返貼出嘅告示!唔食牛嘅朋友唔洗怕,我要推介返呢度嘅西檸雞堡同手打蝦餅漢堡。首先講下個黑媽媽嘅包,原來係自家製墨魚汁麵包,好香牛油味,煎得十分香脆軟熟,唔會浸淋淋咁西檸雞叫兩餸飯就食得多,變做漢堡包真係第一次試。咬落去甜甜酸酸咁好開胃。同埋鍾意佢唔會好似一般啲雞堡咁炸得咁勁,外脆內Juicy!! 好吃!手打蝦餅漢堡,呢個真係推!因為係辣辣地,配上泰式海鮮醬,味道真係好夾,食唔停口!蝦餅好有份量,口感十足呀!兩個包加$20都可以轉做套餐,有薯條加飲品。薯條仲要係我最鍾意嘅波浪薯條,即叫即炸,真係好香口。另一個餐改為炸蕃薯條,外脆內Q Q,甜甜地好香軟!再加小食椰菜沙律,見到店員用心製作,用材新鮮,只需$35但

之前都食過Villa Villa北角西餐廳,已經好有水準。

西檸雞堡

手打蝦餅漢堡

炸薯條
另一個餐改為炸蕃薯條,外脆內Q Q,甜甜地好香軟!
炸蕃薯條

再加小食椰菜沙律,見到店員用心製作,用材新鮮,只需$35但份量足夠2-3人分享!
椰菜沙律

如果大家都想食有質素嘅Burger,不妨試試!店員同廚師都十分Nice,有問必答!所有食物即叫即整,仲可以叫店員幫手將麵包一開二,方便同朋友仔開心share
如果Menu能加impossible meat或素食包款應該都會好吸引!期待下次再嚟過!

外賣自取
西檸雞堡