2022-11-30 266 瀏覽
夜晚想搵個地方食飯chill下飲杯嘢,朋友就推介位於鰂魚涌嘅Flames! 宜家天氣涼涼地,坐室外真係啱晒,原來夜晚呢度都好有氣氛。坐低當然就梗係叫番杯draft beer先啦!啤酒口感新鮮清爽、夠晒冰凍,放工嘆一嘆真係人生樂事Ceasar Salad,新鮮爽脆嘅羅馬生菜配上烤雞好醒胃,一個簡單的沙律,味道卻是出乎意料的好我同朋友一人叫咗一份半雞餐一份Mixed Herbs 炭燒雞,一上枱已經聞到陣陣香草味,烤雞烤得剛剛好,外脆內軟,肉汁鮮嫩多汁配上黑松露薯條,份量超大,薯條即叫即炸,入口熱辣辣,真係食唔停口呀!另一份Peri Peri香辣燒雞,香噴噴嘅Peri Peri味,聞到已經覺得好惹味,辣味剛剛好,吃起來味道豐富,越吃越惹味!

坐低當然就梗係叫番杯draft beer先啦!
啤酒口感新鮮清爽、夠晒冰凍,放工嘆一嘆真係人生樂事

我同朋友一人叫咗一份半雞餐

• 雞肉凱撒沙律