餐廳: AGE Cuisine Express
資訊:

2024-04-21 11 瀏覽
今次要介紹嘅呢間餐廳又係位於工廈裏面嘅隱世美食🫶🏻開頭以為通常都係 觀塘呢啲地方先會有好多工廈嘅美食冇諗過原來鰂魚涌呢一度都有咁多人世小店收埋咗但係今次介紹嘅呢一間餐廳絕對值得更多人嘅認識同埋青睞🐷.Dinner Set 都有幾個選擇 小編今次就揀咗海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋漿 另外亦都會配有一份是日甜品、是日餐湯同埋可以揀嘢飲🐷海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬呢個意粉比我想像中做得出色好多 首先上面幾粒帶子爽滑有咬口而且帶子被煎得好香🫶🏻然後成個 意粉汁都好鬼死濃郁 .🐷法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁入口即化嘅法國膏蟹肉🦀搭配濃郁的蟹膏忌廉汁 可以話啲醬汁係「掛汁」仲要搭配左有啲蟹柳同埋蔬菜增加口感而且扁意粉嘅口感都唔錯 好有咬口.🐷是日甜品🍫食完正餐就梗係要食返一啲甜品收尾晚市套餐係會包一份是日甜品當日嘅甜品就係Brownie口感唔錯 朱古力味都算係幾香🍫.🐷紐約芝士餅除咗上面提及嘅Brownie之外 小編仲額外叫咗一份紐約芝士餅份量真係非常之適合兩個人一齊去食 因為整好咗兩件紐約芝士餅芝士味真係濃郁 唔係誇張 小編覺得以一個餐廳嘅飯後甜品嚟講算係幾高質口感亦都算係幾唔錯
今次要介紹嘅呢間餐廳又係位於工廈裏面嘅隱世美食🫶🏻

而且帶子被煎得好香🫶🏻
然後成個 意粉汁都好鬼死濃郁
🐷法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁
入口即化嘅法國膏蟹肉🦀
搭配濃郁的蟹膏忌廉汁 可以話啲醬汁係「掛汁」
仲要搭配左有啲蟹柳同埋蔬菜增加口感
口感唔錯 朱古力味都算係幾香🍫
🐷紐約芝士餅
份量真係非常之適合兩個人一齊去食 因為整好咗兩件
口感亦都算係幾唔錯
小編冇諗過呢一間餐廳會比想像中 好味到咁多 希望小編以後都可以發掘更加多隱世美食俾大家!
AGE Cuisine Express
📍鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #鰂魚涌 #鰂魚涌好去處 #鰂魚涌美食