2023-05-15 73 瀏覽
嗜辣之人每月總有幾天特別想吃辣,住在鰂魚涌嘅朋友今次就帶我食哩間勁隱世可能街坊先識搵嘅川菜館紅館,睇到門面嘅大紅色已經feel到一陣麻辣氣息,好正!▶️四川椒麻雞($108/半隻)椒麻雞吾系間間川菜館都有得食,見到即刻order!果然冇失望,主角雞肉嫩滑無比,睇落吾太覺有花椒但係入口啖啖都系花椒味,而且一開始吾覺太麻,但係後勁十足,越食越爽~▶️招牌酸菜魚($158)以煲仔裝好新鮮滾熱辣送上,魚肉可選龍利柳或滑魚片,酸菜份量慷慨,魚肉嫩滑又大片,湯底又酸又辣,建議中意食辣嘅人選大辣先夠過癮~▶️成都冒菜($178)可選原味或者麻辣湯底。一場來到冇理由唔食辣,所以諗都冇諗就叫咗麻辣,上枱時紅紅嘅一盤,非常足料,包括嫩滑牛肉、豆腐、蘿蔔、金針菇、青瓜粒、嫩豆芽,一次過滿足六個願望!而我就最中意食個豆腐,同辣湯十分之夾!▶️青島啤酒($25晚餐跟啤酒特價) / 汽水($10)酒杯系戰鬥碗,有特色!

▶️四川椒麻雞($108/半隻)

▶️招牌酸菜魚($158)

▶️成都冒菜($178)

▶️青島啤酒($25晚餐跟啤酒特價) / 汽水($10)
酒杯系戰鬥碗,有特色!

• 招牌酸菜魚
  • 四川椒麻雞(半隻)