2024-04-01 262 瀏覽
去完買野 周圍搵野食 發現星期日原來鰂魚涌好多都唔開 好難先搵到一間似樣少少嘅餐廳 所以坐低左點左兩個餐 泰式炒金邊粉 + 香辣肉碎煎蛋飯肉碎超多 好大份 煎蛋都做到半生熟荷包蛋 不過肉碎係暖的 唔係熱辣辣即炒 又唔乾身 好濕 如果佢係即炒乾身熱辣辣我會滿意多好多之後再點左一份泰式炒雞肉金邊粉,好少係香港食到咁正宗嘅Pha Thai, 茄準底味,唔係豉油底,香甜酸酸地好惹味,呢碟就真係即炒,好食!另外飲品本身好唔滿意佢好細杯,味道又唔係太泰式,有少少印度拉茶d香草味,怪怪地,太細杯都好快飲哂。點知廚房煮野果位泰國啊姐走出黎問夠唔夠飲?唔夠比多杯我,然後我就得到左兩杯!無再額外收錢,好開心!唔怪之得個炒金邊粉咁正宗,原來真係泰國人炒,呢個最好食!強烈要求老闆個肉碎炒飯要即炒。另外室內環境有少少迫,坐得唔太舒服。不過港島區地鋪係咁上下,將就下。

點左兩個餐 泰式炒金邊粉 + 香辣肉碎煎蛋飯
肉碎超多 好大份 煎蛋都做到半生熟荷包蛋

唔怪之得個炒金邊粉咁正宗,原來真係泰國人炒,呢個最好食!

強烈要求老闆個肉碎炒飯要即炒。

另外室內環境有少少迫,坐得唔太舒服。
不過港島區地鋪係咁上下,將就下。