2004-07-08 39 瀏覽
呢度舖位細細,地點又幾偏僻~若果唔係嚮呢頭返工,真係唔知有間咁o既料理。閒日o既晚上成九點,估唔到已經滿座,仲有幾多日本人一家大細咁幫襯添。我地等o左約5分鐘都有位。第一次幫襯,大路D,叫o左個雜錦壽司,唔錯o播,幾新鮮。但印象最深係D wasabi,食得出係即磨,攻鼻攻到o丫,好鬼正!再望下個menu,原來都有幾多特別o野食,好似辣麵豉尤魚sashimi,莫久來Shiokara,生白飯魚sashimi,自家製蒜香吞拿茶漬飯,白石溫麵,讚歧烏冬,盛岡冷麵咁。呢味盛岡冷麵($70)我地之前嚮東京食過,覺得唔錯,今次嚮度encore,依然好味啊!好煙韌o既冷麵,配冰凍kimchi同辣湯底,夏天食就至o岩!另一半要食飯,所以叫多個tonkatsu set($90),味道okay啦~整體幾滿意,有機會一定再去試下menu其他o野。

整體幾滿意,有機會一定再去試下menu其他o野。