2016-04-26 216 瀏覽
今日去馬鞍山廣場個間McDonalds, 星期日所以好多人排隊買野同等野食, 我等左5分鐘左右. 揸車返屋企只係10分鐘.奇怪, 間鋪咁多客suppose d 薯條應該好熱好脆丫, 一入口, 無鹽😳.... 我地3包中fries都無....新食法?同埋.....韌嘅😳?1條脆嘅都無?好彩攞多包泰式辣醬啫, 之前食都唔係咁嘅😳我個美式手撕雞堡滿有expectation的, 揭開個盒, presentation同廣告無咩落差. 食第一口, 因為唔係咁大個總算一啖食哂d菜絲, 一啖洋蔥圈, 一啖手撕雞&包. 味道確實怪異, 個醬可以話係一個burger嘅靈魂, 用黎補足個burger d料味道上嘅不足甚至可以令個burger味道昇華, 但今次li個burger就未食得出.....因為個醬甜得滯同埋醬多過肉(得一pat), 洋蔥圈更加係擺左好耐0脆感, 但明明li間麥don don好忙架wor.....反而最original嘅double cheese burger同魚柳bell咪幾好!

我個美式手撕雞堡
美式手撕雞堡

2016-04-24
5 分鐘 (外賣自取)