2016-12-04 239 瀏覽
難得到weekend可以同一班朋友聚吓~結果遇正落晒大雨,不過我地班人定咗去,就當然貫徹始終啦~不過喺呢到燒野食堅係落雨都唔怕~場地係有蓋~仲要落晒透明膠防止雨水撇入黎~我地人數都唔少,所以叫咗個十人海鮮餐,另外當然唔少得既乳豬啦~我地拎住卷,就可以去換食物同飲品,佢仲會連埋燒乳豬說明書、剪刀等工具俾我地,一應俱全~咪講笑,睇落以為十人海鮮餐都有機會唔夠食,點知我地咁多人都係食唔晒~十人餐包括帶子、蝦、豬扒、雞扒、芝士腸、丸、雞全翼等⋯帶子鮮甜,食落唔會有雪味亦唔會霉~佢豬扒、雞扒、雞翼會提供兩款口味,兩者都醃得好入味,豬扒食落唔韌~開始燒乳豬嗰陣,我同我啲朋友拎住本野研究~睇吓點燒~結果就係咁喇~我地放咗係爐上面,一邊燒乳豬一邊燒其他野食,燒到中途我地仲諗咁搞有排都未食得喎~點知原來職員會幫我地燒埋~~再送返黎俾我地~~之後仲幫我地斬開~~~好正呀~~~~啲肉汁同我啲口水都漏晒出黎~~作為一個食肉獸,碗上面當然要有好幾件燒豬啦~~個皮勁脆~好似食薯片咁~又唔會好似係街市買既燒肉咁咸~堅係忍唔住食咗好多~~點埋個醬食酸酸甜甜咁~yummy~~~而家諗返好想再食~走既時候好彩有shutt
開始燒乳豬嗰陣,我同我啲朋友拎住本野研究~睇吓點燒~
乳豬
啲肉汁同我啲口水都漏晒出黎~~

走既時候好彩有shuttle bus如果唔係我地都幾大鑊~好想快啲再一齊聚埋再食好野~
  • 燒乳豬