愛吃的娜娜捐窿捐罅帶你搵好野食,今日朋友出街黎到馬鞍山,玩完一日係時候醫下肚,誤打誤撞竟然發現到呢間隱世好食既潮州酒樓!今日點左幾樣晚飯小菜,碟碟都大大碟,份量都算多,一家幾口一齊食最合適不過👨‍👩‍👧‍👧今個星期黎食晚飯套餐仲送條「普寧豆醬蒸黃花魚」添😋🔸鳳梨拔絲咕嚕肉咕嚕肉酥脆,薄薄一塵皮包住嫩口嘅豬肉,口感相互融合,讓人回味無窮♥️🔸碧綠花枝炒蝦仁蝦仁大粒、花枝鮮甜,西蘭花煮得碧綠、呢道茶清淡而爽口👍🏻🔸金鈎百合炒芥蘭百合的清香和芥蘭的鮮甜相互融合,仲用咗蝦乾調出鮮味,係一道清新健康嘅菜餚🔸普寧豆醬蒸黃花魚黃花魚搭配普寧豆醬蒸,豆醬汁惹味,肉質蒸得岩岩好😙食完飯酒樓仲送左兩碗糖水·腐竹薏米糖水 腐竹的滑嫩,薏米有口感,糖水的甜度恰到好處,為呢餐晚飯寫上一個完滿既句號。泮利居主打潮州菜- 新式舊式都有,係大酒樓黎,酒樓面積大,座位都比較寬闊坐得舒服,無擠擁感覺、唔會好侷促😎 發現到呢間酒樓真系唔錯👍🏻

🔸鳳梨拔絲咕嚕肉

🔸碧綠花枝炒蝦仁
蝦仁大粒、花枝鮮甜,西蘭花煮得碧綠、呢道茶清淡而爽口👍🏻

🔸金鈎百合炒芥蘭
🔸普寧豆醬蒸黃花魚
黃花魚搭配普寧豆醬蒸,豆醬汁惹味,肉質蒸得岩岩好😙

食完飯酒樓仲送左兩碗糖水·腐竹薏米糖水