今次介紹馬鞍山有間出色嘅日本料理鋪頭位置喺係新港城大街嘅內街入面一間頗隱蔽嘅位置 叫野食用手機落單 亦有小店每日推介寫喺黑板 老闆同店員用心介紹同推介 好好傾👍 服務一流!▫️精選清酒一壺 ($98)老闆超貼心咁安排咗京畿嘅4割5分清酒產地係山田錦 呢款酒順口帶甜適合配刺身同壽司▫️汁煮凍鮑魚 ($68)必點推介!先將鮑魚汁煮後 冷凍後薄切 口感超嫩滑又入味😍▫️三文魚、帆立貝刺身 ($56 / $58)三文魚絕對係厚切 肥美!帆立貝好鮮甜▫️火灸三文魚腩壽司 / 左口魚群邊火灸壽司 ($45 / $45)口腔內充滿咗入口即溶嘅魚油滲入壽司飯中 有種說不出嘅幸福感☺️▫️軟殼蟹米紙卷 ($85)另一必點推介 米紙卷內包有炸得脆脆嘅軟殼蟹及新鮮嘅青瓜粗絲🥒 面頭放上沙律醬 七味粉及蟹籽粒豐富嘅味道 清爽嘅口感! ▫️精選清酒一壺 ($98)老闆見我地之後叫咗d燒物 介紹左另一款適合佐燒酒嘅清酒比我地係50精米步合 有點熟成嘅感覺!▫️鹽燒牛舌 ($88)牛舌面頭撒上香料調味 燒得香噴噴爽口彈牙!▫️蒜片炒牛柳粒 ($198)牛柳粒十分juicy,牛味香濃 炒得恰恰好!▫️赤魚一夜干 ($88)呢條魚燒成金黃
今次介紹馬鞍山有間出色嘅日本料理
鋪頭位置喺係新港城大街嘅內街入面
一間頗隱蔽嘅位置
叫野食用手機落單 亦有小店

▫️精選清酒一壺 ($98)
老闆超貼心咁安排咗京畿嘅4割5分清酒
產地係山田錦 呢款酒順口帶甜
適合配刺身壽司

▫️汁煮凍鮑魚 ($68)
必點推介!先將鮑魚汁煮後
冷凍後薄切 口感超嫩滑又入味😍

▫️三文魚、帆立貝刺身 ($56 / $58)
三文魚絕對係厚切 肥美!
帆立貝好鮮甜

▫️軟殼蟹米紙卷 ($85)
面頭放上沙律醬 七味粉及蟹籽粒
豐富嘅味道 清爽嘅口感!

▫️精選清酒一壺 ($98)
老闆見我地之後叫咗d燒物
介紹左另一款適合佐燒酒嘅清酒比我地
係50精米步合 有點熟成嘅感覺!

▫️鹽燒牛舌 ($88)
牛舌面頭撒上香料調味 燒得香噴噴
爽口彈牙!

▫️蒜片炒牛柳粒 ($198)
牛柳粒十分juicy,牛味香濃 炒得恰恰好!

▫️赤魚一夜干 ($88)
呢條魚燒成金黃色 魚肉質地結實 咸鮮味超出衆!

小店不設加一服務費 如果嚟食生日飯
仲唔收切餅費添 絕對係一間值得支持嘅良心小店嚟