💖 豐盛閣 (馬灣)✨馬灣珀欣路33號挪亞方舟度假酒店〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰日前帶媽咪去左挪亞方舟度假酒店,喺餐廳享用新推出既「花語逸誌海景下午茶」兼且觀賞180 度全海景🏞,可以望到青馬大橋&汀九橋🌉。「花語逸誌海景下午茶」有十款美點用左花糸食材或造型🌸🪻🌹👇🏻咸點🥐-鹽漬櫻花迷你刺身丼🍱:當中有三文魚粒同赤蝦,覺得都好滿足❤-芥末龍蝦玉子燒🦞:玉子燒配搭細細粒龍蝦肉又幾夾🤫,一啖一蛋+蝦😎。香煎帶子多士配洛神花果醬🍘:有呢個多士配埋酸酸甜甜嘅無花果果醬確係生色不少👍🏻胡麻醬蟹肉三文治🥪:中間夾雜着巨量蟹肉😍,有驚喜。紅菜頭三文魚玫瑰🌹:用紅菜頭醃製過嘅煙三文魚,令色澤更加似玫瑰😚,IGable📸 👇🏻甜點🍬藍莓薰衣草蜂蜜奶凍🫐:唔會太甜,啲藍莓又夠大粒🤩,口感清新。士多啤梨玫瑰慕絲配白酒啫喱🍓:中意白酒嘅朋友仔應該會勁鍾意,因為食落就好似飲緊士多啤梨味嘅白酒咁,打卡一流。紫羅蘭檸檬杯子蛋糕🧁:當中嘅檸檬味好突出❣,同淡淡嘅紫羅蘭互相融合櫻花意大利軟芝士凍餅🧀: ,食完成口花香😍蔓越莓鬆餅🥞:香莓果味濃郁🍓。

💖 豐盛閣 (馬灣)
✨馬灣珀欣路33號挪亞方舟度假酒店
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
「花語逸誌海景下午茶」有十款美點用左花糸食材或造型🌸🪻🌹
👇🏻咸點🥐
胡麻醬蟹肉三文治🥪:中間夾雜着巨量蟹肉😍,有驚喜。

👇🏻甜點🍬
櫻花意大利軟芝士凍餅🧀: ,食完成口花香😍
蔓越莓鬆餅🥞:香莓果味濃郁🍓。
2024-04-14
母親節