趁聖誕假期,我同屋企人去左馬灣行下沙灘、遊馬灣公園,好relaxed 黃昏時,我哋決定喺挪亞方舟度假酒店豐盛閣食自助晚餐!餐廳有180度全海景,好有度假氛圍!今次自助晚餐係「海鮮。和牛」嚐味冬日自助晚餐!當然有唔少和牛菜式,包括精緻的香煎蒜片和牛粒、酥炸和牛肋條、黑松露和牛菘炒飯以及和牛金錢展刀削麵配越式湯!香煎蒜片和牛粒同酥炸和牛肋條都好正,食完又食!海鮮種類好多,有加拿大鱈蟹腳、波士頓龍蝦、藍青口、加拿大翡翠螺,仲有刺身等!最鍾意食鱈場蟹腳同埋龍蝦,好鮮甜!熟食都有好多選擇,醉香花膠北菇雞煲、燒美國有骨肉眼、香草焗羊架、慢煮西班牙杜洛克豬柳、慢煮鴨胸、清蒸石班及香草牛油焗田螺等!最吸睛嘅係熱熔瑞士芝士!即刻幫你加熱,即刻刮出嚟畀你!香草焗羊架好嫩滑!醉香花膠北菇雞煲都係必食,花膠幾大塊!甜品都好吸引,好多選擇!紅莓櫻桃蛋糕、朱古力香蕉慕絲蛋糕我覺得最正嘅係可以任食 Movenpick 雪糕!最鍾意就係玩朱古力噴泉、冬甩同埋水果!真係好滿足!
黃昏時,我哋決定喺挪亞方舟度假酒店豐盛閣食自助晚餐!
餐廳有180度全海景,好有度假氛圍!

今次自助晚餐係「海鮮。和牛」嚐味冬日自助晚餐!
香煎蒜片和牛粒同酥炸和牛肋條都好正,食完又食!
最鍾意食鱈場蟹腳同埋龍蝦,好鮮甜!
最吸睛嘅係熱熔瑞士芝士!即刻幫你加熱,即刻刮出嚟畀你!
香草焗羊架好嫩滑!
醉香花膠北菇雞煲都係必食,花膠幾大塊!
甜品都好吸引,好多選擇!紅莓櫻桃蛋糕、朱古力香蕉慕絲蛋糕
我覺得最正嘅係可以任食 Movenpick 雪糕!
最鍾意就係玩朱古力噴泉、冬甩同埋水果!

真係好滿足!