2019-05-04 51 瀏覽
住左南區咁多年,個小同同我講香港仔開左間新餐廳不錯,可以一戰,咁岩又遇上一家之煮休息一天,咁就去會一會佢探一探究竟!新開餐廳係唔同d,淨係睇門面都已經比我一種新派既感覺,入到舖,非一般茶記既裝修,感覺就係一間有情調既太興!如果唔係peak hour黎坐底飲杯茶食個tea應該都不錯!冰室除左set dinner之外,仲有其他套餐,今日西人上身想食西餐!試左個海鮮意大利飯同芝士煙肉焗薯皮!先講個飯,睇得出個廚師係有擺到個心落去砌個飯出黎,茶記黎講認真唔話得,雖然比我想像中既海鮮有少少出入,但炸魚柳呢個諗法確實有新意,值得一讚!外脆內嫩加少少海鹽味既魚柳,拎出黎仲出緊煙!如果配埋沙津醬就100分!跟餐配一個紅湯,湯料十足,有圖有真相!抵玩!至於個薯皮,我叫完有d後悔,主要係因爲個份量太大太足料,我實在低估左冰室既份量,以為食緊西餐廳!雖然係做左大嘥鬼,但間中一次半次無所謂啦!最後真係要多謝小同介紹,香港仔又多一個飯堂啦!

跟餐配一個紅湯,湯料十足,有圖有真相!抵玩!

最後真係要多謝小同介紹,香港仔又多一個飯堂啦!