2019-05-04 1688 瀏覽
如果你問我,香港有邊間日本野,係平民得黎傳統,傳統得黎又好食?我一定會答你香港仔鮨政!因為住南區既關係,其實已經幫襯左呢間日本壽司店好多年,睇住佢開業到依家,都仲keep到個水準,真係好感動!聽聞舖頭真係日本人開,雖然師傅有換過幾個,但點都有個膽係到教新人,呢d算唔算叫做師徒制?我最鐘意weekend 一個人黎食個set lunch,貪佢夠抵食!今日食呢個北海道魚生飯定食,連加一都唔洗150,呢個年頭連food court都做唔到啦!魚生海膽新鮮已經係必需,仲有誠意十足既餐前沙律,一個熱辣辣既烏冬同餐後蒸蛋,實在係十分滿足!不過雞蛋裡挑骨頭,如果個烏冬可以叫先上,就perfect池,依家食完個魚生飯,個烏冬會凍左,未免有d可惜!