餐廳: 意樂餐廳 (香港仔中心)
資訊:

2019-11-07 376 瀏覽
服務態度有好大進步空間。其實以呢個價錢,我都預咗係茶記質素,不過落單姐姐嘅態度令阿爸成餐飯食得好唔開心。事緣阿爸話上兩個星期兩老嚟過食炒飯同意粉,味道對得住價錢,今次又嗌同一個飯同意粉。佢話上次嚟侍應有問佢要咩湯要咩野飲,咁今次落單我嗌完主食就問係唔係連湯同野飲,姐姐話「無架喎,不嬲唔做套餐,我喺度做咗成一年,我好清楚不嬲都唔做。」咁我阿爸回應「唔係喎,上次嚟食都有架。」咁姐姐就話「哦,你上次係唔係叫晚餐呀?」然後喺counter搵咗2分鐘,搵張我從未見過嘅晚餐餐牌show俾我睇,話呢個先有湯同野飲架(我心諗,咁咩叫做不嬲唔做套餐😂)。阿爸堅持話「唔係呀,我上次都係喺張主餐牌度揀架,我無見過呢個晚餐牌。」侍應姐姐都幾大聲講第二次「我喺度做咗成年喇,我知道嘅係從來都無。」(註:香港仔分店開咗應該唔夠半年)阿爸有啲委屈話「你咁講就唔啱,咁上次你哋真係有問我,所以我哋今次先覺得奇怪。你講到從來都無,即係話個客講大話?」姐姐回應「使唔使搵經理同你講?」結果我阿爸成餐飯粒聲唔出,食都好委屈。其實,一個湯一杯野飲唔值錢,我唔係R咩著數,我亦唔介意俾正價叫個湯叫杯野飲。我唔係話客係大晒,但我希望你哋
服務態度有好大進步空間。

其實,一個湯一杯野飲唔值錢,我唔係R咩著數,我亦唔介意俾正價叫個湯叫杯野飲。我唔係話客係大晒,但我希望你哋嘅員工可以尊重客人。你可以講:「哦,等我問返我啲同事先,但而家無喇」大家會好過啲。