2024-02-27 34 瀏覽
呢間韓燒真係好正啊!次次去都試啲唔同嘅菜式😬😬首先,烤長牛舌係一款韓國燒烤中嘅經典菜式。牛舌肉一條好厚肉,烤至微焦,外脆內嫩。每一片牛舌肉都帶有濃郁的牛肉香氣,🤭🤭口感嫩滑,咬落去有種鮮美的感覺。配上韓式秘製醬油,味道更加豐富,真係一絕!😁香烤豬五花肉配韓式秘製醬油係另一款超正的菜式。😏😏豬五花肉肥瘦相間,烤至金黃色,外脆內軟。每一片豬肉都帶有香氣四溢的燒烤味道,肥膩的口感與韓式秘製醬油的調味相得益彰,絕對是肉食愛好者的最愛。🥰烤仁川鰻魚係我第一次試😋。鰻魚烤得剛剛好,肉質鮮嫩,帶有獨特的香氣。每一口都能夠品嚐到鰻魚的鮮美和烤燒的香脆口感,令人回味無窮。😉人蔘雞湯係一款滋補的湯品。😀湯裡有濃濃的雞肉香氣,雞肉肉質鮮嫩多汁,配上人蔘的香氣,味道醇厚又滋補。每一口都能夠感受到湯汁的溫暖和雞肉的鮮甜,非常開胃又滋補。😎😎最後,馬格利生米酒係一款傳統的韓國米酒。這款酒有著香甜的米香味,😍😍入口醇厚且順滑,帶有一絲微微的甜味。我平時唔係好飲得酒,但係呢一個酒嘅味道真係令我飲完都唔會醉。😂😂最後仲玩咗一個燒棉花糖夾住朱古力餅乾嚟食嘅甜品😝😝

呢間韓燒真係好正啊!次次去都試啲唔同嘅菜式😬😬

最後仲玩咗一個燒棉花糖夾住朱古力餅乾嚟食嘅甜品😝😝