2016-05-17 377 瀏覽
最近好多好日子嘅感覺哈,落班之後就同個密謀好耐嘅老友一起去幫佢開心下,行街睇完戲之後呢我地就開始去搵野食喇,民以食為天呀嘛,都唔會有咩意見嘅喇。所以我地就去咗一間推薦嘅餐廳,系網上好似都幾高好評下咁。落咗單之後,就覺得環境都唔錯下咯,點咗好多人話好食嘅蟶子皇,為數不多,所以就手快有手慢無喇,蟶子同粉絲,好普通嘅搭配,入味反而系好入味,口感唔錯。好想食游水沙巴龍躉嘅,睇落真係超級之生猛,感覺上系又豐滿又新鮮,價錢貴咗啲。生劏金錢躉,好抵食吖,我地可以系現場見到佢地嘅情況,比如話肉質好紮實吖,系岩劏出來嘅,仲好新鮮,煮熟之後就更好香氣。石蠔都系人地推薦嘅,石蠔只見系落咗蔥段同薑絲咁,不過石蠔好好食,好滑漏,我地一吸就可以食到成大半隻,好夠味。天氣熱朋友點咗粥,我稍微試咗下,唔錯,比較清淡。
2016-04-20