2023-10-13 55 瀏覽
講起食鐵板燒 大家一定會諗到去油尖旺區/港島區食,好難會諗到喺長沙灣呢個地區都會有一間高質嘅鐵板燒餐廳。餐廳嘅格局走比較簡單和帶有居酒屋的感覺,整體都舒服和闊落。我同朋友最後都order了人氣之選的鳥海山鐵板燒餐。首先就會上了沙律先,胡麻醬淋在沙律菜上好fresh,不錯👍🏻是日精選刺身職員好貼心地介紹我們要由淡味的海鮮開始食起,海鮮亦都好新鮮,朋友亦都大贊海鮮的鮮味不錯,以呢個價錢黎食,高質活鮑魚呢個鐵板燒鮑魚值得一讚,口感較軟,再加上油香,令人食到停唔到口。活龍蝦🦞呢個活龍蝦真係驚喜到我,師傅將龍蝦的蝦膏取出去做個醬汁,口感彈牙爽脆,正牛肉薄燒入口比較淋,整體都是不錯的鵝肝多士熱辣辣嘅鵝肝再配上牛油多士,呢個配搭真係冇得頂,再加上鵝肝入口即溶,食得好滋味最後就有炒飯和炒雜菜,不得不讚師傅的功架,把飯在高溫的鐵板上炒到粒粒分明,再配上櫻花蝦,將個味道昇華。

我同朋友最後都order了人氣之選的鳥海山鐵板燒餐。

是日精選刺身

活鮑魚

活龍蝦🦞

牛肉薄燒

入口比較淋,整體都是不錯的

鵝肝多士

2023-10-10