📍🇭🇰 雪山冰廳 (長沙灣).好耐之前係深水埗食過雪山冰室,今次約埋長沙灣之友來到長沙灣新店聚舊食晚餐😋😋來到呢度,環境新潮舒適得來帶點傳統,我們坐左係一個傳統的聲響鐘下面,當鐘響的時候,也伴隨我們食飯。我們兩個都不約而同都話必點炸雞髀!除咗雞髀之外,我哋一定要食呢度出名嘅手打牛肉漢堡包!.結果揀下揀下就叫左以下:🍗 避風塘炸蒜雞髀 {HK$35}- 即叫即炸的大雞髀,炸得外脆內多汁,食得辣的朋友仔,一定覺得還未夠辣!.🍔 手打芝士煎蛋牛肉漢堡包{HK$35}- 這個漢堡食左好多次,仍然保持到傳統的口味,由手打牛肉漢堡扒夾上流心蛋及芝士,上下都是軟熟的芝麻包皮,價錢合理又抵食!.🍚 椒鹽豬扒飯{HK$70}- 這個椒鹽豬扒飯不似一般餐廳用白飯底,而是他們會用蛋炒飯底😍 將整碟飯配搭提升左層次,配上厚切豬扒,口感豐富!.🍹 升級餐飲-> 忌廉朱古力{HK$15}- 我們選擇配上豬扒飯及漢堡飽,雖然呢個組合極邪惡,但是夠創新!🤣🤣.🍹 雜果賓治{HK$25}- 食炸雞髀,唔一定配紅
📍🇭🇰 雪山冰廳 (長沙灣)
結果揀下揀下就叫左以下:
🍗 避風塘炸蒜雞髀 {HK$35}
🍔 手打芝士煎蛋牛肉漢堡包{HK$35}
🍚 椒鹽豬扒飯{HK$70}
🍹 升級餐飲-> 忌廉朱古力{HK$15}
🍹 雜果賓治{HK$25}
- 食炸雞髀,唔一定配紅豆冰,配上雜果賓治都係一個唔錯嘅選擇!
結果傾下傾下,食下食下就過左個好chill的晚上!
2024-03-04
  • 經典芝蛋牛肉漢堡包
  • 避風塘生炸髀
  • 始祖椒鹽豬扒飯(炒底)