2015-03-06 2841 瀏覽
自己黎呢度打邊爐已經有好幾次,今次一班舊同學gathering同行8人諗住黎食返次招牌老鴨湯底既hotpot實無死,一早book定位,平日都怕會爆場,點知今次黎,book左原本舊舖,店員就帶左去隔離兩間叫太子火鍋而且黑麻麻既店舖,殘舊唔緊要,黑麻麻都算,坐到入去真係零招呼,調味品前後叫左3 次先加得晒8個人既豉油內,叫左兩個煲底,招牌老鴨湯同蕃薯魚湯底,以往每次食親老鴨湯底店員都會先裝每人一碗,仲好細心地分鴨肉,今次竟然無,失望 , 叫野食時就梗係自己寫晒店員上檯,無左店員佢地細心既服務後,成班同學都表示失望,唔幫忙分湯,起碼都放低個湯(殼)等我地自己整,連呢樣都好,淨係講我自己,已經唔想再返去食老三火鍋。
2015-03-05