2020-03-07 937 瀏覽
番工食車仔麵食到悶,今日轉下食餃子先。有湯餃同煎餃揀,湯餃餃子$38/8隻,$42/10隻,可選單拼或雙拼,煎餃就貴兩蚊。餃子款式多,共有八款口味選擇。今次試椰菜冬菇雲耳豬肉餃,同香芹芫茜豬肉餃。除左鮮雞湯外,仲有我最鍾意嘅番茄薯仔魚湯添。下晝一點幾叫外賣,等左6-7分鐘就有了。啲餃子勁大隻,每隻都好足料,包得好實淨,好包滿。唔似其他餃子店得好少料,一咬落去會散晒。椰菜雲耳同豬肉的比例啱啱好,不過略嫌少左啲冬菇味,如果多啲就更香喇。但雲耳好爽口,令豬肉餃唔會太飽滯。芫茜控一定要揀香芹芫茜餃,個芫茜味好勁,越食越香。個湯有好多粒薯仔,如果有多啲番茄就真係perfect 喇。初時以為十隻餃會唔夠飽,但原來都幾飽,因為啲餃大大隻。下次要試晒其他款同試下麵先。
番工食車仔麵食到悶,今日轉下食餃子先。

下晝一點幾叫外賣,等左6-7分鐘就有了。