餐廳: 大煲皇小廚
資訊:

2024-05-10 15 瀏覽
大煲皇喺天悅廣埸已經好多年,由小鋪變大鋪,之前小鋪時都已經有幫襯,依家變左大鋪,門面裝修更加美侖美奐。 坐既位置又寛敞,有房間、卡位、大小圓檯,坐得舒服。 食物質素依然保持水準。蕃茄薯仔牛坑腩鍋湯味濃郁,成個大煲都係材料,用料十足。 牛腩好入味又夠淋,仲有好多秀珍菇,$128 真係好抵食。頂級手切鮮肥牛牛肉色澤紅潤,鮮嫩,油花分怖均勻,牛味香濃亦有油香。叫左一份(小), 但份量都算多。牛骨髓依家唔係好多地方有得食。 本身食材係無咩味,都吸晒d 湯汁,同埋中意軟滑既口感,係我打邊爐必食之選。足料水餃水餃脹卜卜,超足料,餡料鮮蝦既比例係比較多,所以味道好鮮味,加上餡料多,好有口感,味道一絕。豬粉腸脆爽嫩滑又夠粉。蝦滑/墨魚滑雙併材料夠新鮮,一定好食,無得輸。 口感好爽滑,又夠鮮味。。兩個人食左大概$800,飽到攬住個肚,依個價錢食到咁好味同咁優質既食材,坐得又舒服,值回票價。

蕃茄薯仔牛坑腩鍋

頂級手切鮮肥牛

牛骨髓

足料水餃

豬粉腸
脆爽嫩滑又夠粉。

蝦滑/墨魚滑雙併
材料夠新鮮,一定好食,無得輸。 口感好爽滑,又夠鮮味。。

2024-05-05