今次去咗間深水埗嘅小店食泰國菜,入到去條街嘅老舊都好似一下子青春返,挺有feel!坐低未夠兩分鐘,已經有迷你碟嘅香脆蝦片送上,食落去好有蝦味,真係一邊嗌嘢一邊停唔到口😋。主菜我揀咗啲泰式燒豬頸肉,外層炭香,肉質嫩滑入味,啖啖肉感覺得出師傅嘅用心。添碟配料嘅翠綠色四季豆用香茅黎炒,好夾,清新提味,對比得宜。當然少不了試吓一啲經典小食,泰式魚餅又厚又實在,微辣微甜,外脆內軟,入口就知係手工做嘅。忍唔住又加咗杯泰式奶茶,甜度啱啱好,帶住微微茶香,流心咁滑入肚,清爽過癮!簡單平民嘅食堂,但味道真材實料,整體黎講,呢度嘅食物質素高,感覺真係食到泰國街頭嘅味道。行過深水埗唔該留意,呢間小店真係唔錯選擇👌🍛🌿。