2023-12-20 148 瀏覽
舖頭位於一條橫巷入面,唔係佢擺左個餐牌係出面真係留意唔到。🍗生炸雞脾王煎蛋飯 - 手掌甘大隻雞脾 生炸真係唔同啲,外皮勁脆,入面啲肉仲嫩滑多汁,配上甜豉油超正失色就係個煎蛋話係太陽蛋,但應該比隻雞脾冚住焗熟左,蛋黃無左流心缺點就係食完第二日即出暗瘡同喉嚨痕,太邪惡唔可以成日食🐷兄弟醬豬手飯 - 豬手都有成六七嚿,豬手炆得夠腍,夠入味個醬係同南乳有啲分別個人更鐘意呢個兄弟醬,勁好送飯🍝沙嗲汁雞扒撈讚歧烏冬 - 雞扒一樣大大塊沙嗲汁同平時食開好唔同,佢無沙嗲既香辣比較偏甜,味道似日式甜咖哩多啲而且啲汁好多,重口味人士之選呢間舖頭價錢平,份量多啖啖肉,外賣自取仲可以減$10,可以黎試下,炸雞脾建議堂食。不過我睇返唔同分店既餐牌,個價錢都有啲分別,長沙灣呢間應該係最平。🍴和順記 (兼善里) (長沙灣)📍長沙灣青山道兼善里6號地舖#19_flog茶餐廳 #19_flog長沙灣 #hkfoodie #foodies #香港美食 #地區美食 #食評 #foodinstagram #foodhk #生炸雞脾
舖頭位於一條橫巷入面,唔係佢擺左個餐牌係出面真係留意唔到。

🍗生炸雞脾王煎蛋飯 - 手掌甘大隻雞脾
缺點就係食完第二日即出暗瘡同喉嚨痕,太邪惡唔可以成日食

生炸雞脾王煎蛋飯

🐷兄弟醬豬手飯 - 豬手都有成六七嚿,
豬手炆得夠腍,夠入味
個醬係同南乳有啲分別
個人更鐘意呢個兄弟醬,勁好送飯

沙嗲汁雞扒撈讚歧烏冬

🍝沙嗲汁雞扒撈讚歧烏冬 - 雞扒一樣大大塊
沙嗲汁同平時食開好唔同,佢無沙嗲既香辣
比較偏甜,味道似日式甜咖哩多啲
而且啲汁好多,重口味人士之選

🍴和順記 (兼善里) (長沙灣)
📍長沙灣青山道兼善里6號地舖

生炸雞脾王煎蛋飯